torstai 19. heinäkuuta 2012

Terveystarkki kuulumisia :)

Niin se aika vaan kuluu vaikka mitä tekisi...
Edellisestä kirjoituksesta on jo kulunut 2kk:tta ja tuntuu että vastahan tänne kirjoittelin.
Vaikka paljon asioita on taas ehtinyt tapahtua, niin hyvässä kuin huonossa.

Kävimme ennen juhannusta tyttöjen kanssa terveystarkeilla Imatralla, Sarkasen Pekan luona. Samalla näimme myös Ricon isän kasvattajan ihanat 6.viikkoiset pennut, todella mukavan oloisia kakaroita. Näiden pentujen kasvua seuraan mielenkiinnolla, olivat sellaisia minun oloisia "lassievauvoja" :)

Ensin kuvattavaksi meni tietenkin Pimu, jonka tuloksia odotettiin ehkä eniten....silmät olivat Cea-vapaat mutta muutama ripsi oli eksynyt silmiin, eli diagnoosiksi Distichiasis.
Lonkkakuvat olikin sitten suuri yllätys, en olisi voinut kuvitellakaan että tällä kengurulla ei lonkat olisi kunnossa. Kuvat näyttivät aivan kamalilta.....lonkkamaljaa ei ollut juuri nimeksikään......muuten lonkat todella siistit. D/D:nä lähtivät kennellittoon ja kyynärät puhtaina 0/0
Järkytys oli niin suuri että en edes osannut iloita kun Kiki ja Elsa tutkittiin terveiksi kaikilta osin.
Molempien sydän äänet oli puhtaat, polvet 0/0, silmät Cea-vapaat, Kikillä muutamia ripsia molemmissa silmissä eli Distichiasis ja Elsa sai kehut moitteettomista silmistään sekä kyynärät 0/0 ja lonkat A/A arviolla kennelliittoon.
Kaikki heitettiin taas kerralla romukoppaan.....
Miten aina elämä heittääkin näitä kiviä tielle juuri kun kaikki tuntuu menevän sujuvasti, ei oikein aina ymmärrä, mutta sitä se elämä on.

Aloin jo miettimään mitä teen Nitan kanssa joka oli tarkoitus seuraavasta juoksusta astuttaa uusiksi, mutta tämä pisti miettimään Nitan jatko käyttöä koska Pimu sulkeutui automaattisesti ulos jalostuksesta.
Vaikka Pimu onkin luonteeltaan ja ulkonäöltään sitä mitä collielta haluan mutta matalien maljojen vuoksi en sitä tule jalostuksessa käyttämään. Ja sillä tämä vaikutti myös Nitan jalostuskäyttöön....
Muutamien kasvattajien kanssa juttelin asiasta, ihan vain purkaakseni ajatuksiani ja saadakseni erilaisia näkökantoja. Muutaman yön mietittyäni päätin kuitenkin että en voi yhden pennun perusteelle sulkea luonteellisesti hyvää koiraa pois, koska Pimun lonkat voi olla myös sattumien summa eikä perintötekijöistä johtuvaa.
Nitahan ei syönyt koko tiineysaikanaan kunnolla ja pennuista osa oli kuollut mahaan jo viikkoja ennen synnytystä.
Kuka näistä tietää mutta uskon Nitan antavan luonteellisesti rodulle niin paljon että otan riskin ja astutan uudelleen, tosin suurta harkintaa uroksen suhteen käyttäen.
Vielä on siis avoinna astutanko Nitan nyt syksyn juoksusta vai siirränkö kevään juoksuun, ratkaisuja pitäisi tehdä ihan lähi viikkoina.....

Mutta siis kennelliitosta tyttöjen lonkat ja kyynärät tuli samoina takaisinkin minä Pekka ne arvioikin eli¨
Pimu D/D ja 0/0
Kiki A/A Ja 0/0
Elsa A/A ja 0/0

Kikille on uros katsottuna joten nyt odotellaan juoksun alkua ja sitten Kiki lähteekin uroksen luo kyläilemään, kerron sitten enemmän kun on astutukset onnistunut ja pentuja kenties toiveissa.
Meillä ainakin Miklas jonka koira Kiki on odottaa kovasti että vihdoin Kiki saisi pentuja <3

Omista kuulumisista sen verran että kouluun pääsin ja aloitan opiskelut syyskuun alussa, lähihoitajaksi.
Haaveena on joskus olla sitten joku lasten tai nuorten erityisohjaaja tai jonkinlainen erkkalasten kuntoutusohjaaja.
Omien erkkalasten kanssa arkea eläneenä ja nuorten kanssa paljon touhunneena koen sen olevan minun juttuni, mutta katsotaan mihin rahkeet riittää =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti