maanantai 6. kesäkuuta 2011

Pari viikkoa kulunu.....

Aurinkoista kesää kaikille :)
Aivan mahtavaa säätä on luvannu tälle viikolle joten parempi on pois tämä alta kirjoitella kun ei sisällä malta olla kuin yömyöhällä.

Viimeksi kävin vain pikaisesti päivittämässä pentujen syntymän ja suru-uutoset ja lupasin hieman lisää joskus avata tapahtumia, nyt on tullut sen aika. Kirjoitukset kirjoiteltu muistiinpanojen ja muistikuvan mukaa....


Ke 18.5 (59/56)
Nita oksensi aamulla sappinesteitä pariinkin otteeseen, söi hieman ei paljon mutta kuitenkin hieman.
Lämmöt aamulla 37.5
Illalla taas lämmöt nousseet 38 (klo17.30)
päätin mitata vielä uusiks ennen nukkumaan käyntiä niin lämmöt oli tippunu 36.8, olis pitäny vielä yöllä mitata niin ois tienny laskiko vielä yöllä alemmaksi.
Lämpöpiikki siis oli tuolloin ke-to yönä.

To 19.5 (60/57)Koko päivän lämmöt pysyy 37 ei liiku mihinkään, Nita on normaali itsensä.
Illalla mittaan lämmöt kahdeksan aikoihin ja lämmöt noussu 37.8.
Nita on hieman rauhaton ja siirtyy itse pentulaatikkoon, läähättelee ja nuolee itseään todella voimakkaasti.
Koko yön tekee tätä, läähättelee, nuolee, välillä rauhoittuu makaamaan, selviä supistuksia en bongaa vaikka yritän tunnustellakkin, tosin välillä vaikuttaa siltä että työntöpolttoja olisi mutta toisaalta taas vaan rauhoittuu makaamaan.....
Käydään tunnin välein ulkona, lopulta kuuden aikaan ulkoillessa ja sisään tullessa huomaan jotain tummaa mönjää Nitan pyllykarvoissa.....apua, mitä tää on....
Ei auta muu kuin laittaa hanskat käteen ja alkaa tunnustelemaan, tuntuuko kanavassa jotain.....ei yhtään mitään vaikka kuinka kokeilen.....ulos vetäessä sormi aivan vihreän/ruskean mönjän peitossa.
Ei auta muu kuin herättä mies että nyt pitää alkaa soittelemaan eläinlääkäriin että voisiko hän soittaa, itse osasin siinä vaiheessa vain itkeä koska tiesin että kaikki ei ole hyvin =(
Mies soittaa päivystävälle lekurille ja kertoo tilanteen, sovittiin että lähdetään heti kahdeksaksi paikalliselle eläinasemalle koska päivystävän luokse olisimme ajaneet reilu tunnin verran niin oli aivan turhaa enää mennä sinne asti.
Lasten herätys ja aamupalat pöytään kaikille, pahvilaatikkoon kuumapullot,pyyhkeitä ym...
Varttia vaille kahdeksan lähdettiin odottelemaan lääkärin tuloa, osa lapsista lähti kouluun ja osa jäi aamupalapöytään syömään.
Lääkäri totesi heti että valmistautukaa siihen että leikataan, no onneksi oltiin jo valmistauduttu, siis henkisesti.
Lekuri tutki Nitaa ja yritti saada supistuksia aikaan mutta ei mitään.....Mika lähti lasten luo kotiin, laittamaan niitä kouluun, kerhoon ja eskariin.
Me jäätiin Nitan  kanssa odottelemaan, lääkäri alkoi valmistella tavaroita mitä tarttee leikkauksessa jne...meidän tuurilla tietty eläinhoitajakin oli poissa eli oli vain yksi eläinlääkäri joka samalla perui sovittuja aikoja ja vastaili puhelimeen muille eläinihmisille.
Apuna oli pari Tet-harjoittelijaa yläasteelta joille päivä oli varmasti iki muistoinen.

Mika tuli ysin aikaan joilloin annettiin Nitalle nukutusainetta, tätä ennen oli eläinlääkäri ohjeistanut minua, miten annetaan lisää unilääkettä ja pennuille herätystippa.
Nita ei millään meinannut nukahtaa joten piti laittaa lisää ainetta, ja taas odotettiin...vihdoin Nita nukahti ja saatiin nostettua pöydälle tippaletkun kanssa.
Lääkäri alkoi hommiinsa........
9.30-10.00 välisenä aikana, pentuja alkoi sadella vauhdilla, jokaisella meillä 4.llä oli pentu käsissä, putsattavana jne...Mikalla kaksi.
Yksi todettiin kuolleeksi jo useita viikkoja sitten, oli vain musta möntti.......
Kaikki pennut oli aivan vihreän/mustan mönjän peitossa, vain yhdellä pennulla oli siisti istukka ja sikiöpussin sisällä ei ollut tätä mönjää.......
Kaksi pentua vaikutti todella alikehittyneiltä ja lopulta totesimme että pennut olivat kuolleet reilu viikkoa aiemmin, hajoamisasteen perusteella.
Nämä pennut olivat merle ja trikki, tyttö ja poika......
Eka pennuista oli virkeä jo 5.minuuttia syntymän jälkeen ja ryömi pitkin laatikkoa, todella kaunis Trikki tyttö.
Kaksi muuta pentua oli trikki poikia, jotka olivat todella heikon oloisia ja jotenkin muutenkin kehittymättömämpiä.
Nitan kohtu oli todella siisti ja alkoi heti supistua, joten huoletta pystyi sulkemaan mahan.
Herääminen oli hidasta kun nukutusainetta lisättiin useaan otteeseen, ja muutenkin oli pönttösekaisin.
Kotiin lähdettiin vähän ennen kahtatoista 3.pennun kanssa.

Nita oli aivan pyörryksissä, ymmärrettävästi eikä ymmärtänyt mitä hänen mahansa luona pyöri, tyttö imi todella hanakasti Nitan tissiä, auttaa ei oisi saanut (tissit ihan järkyttävän kokoiset pennun suuhun nähden).
Pikku pojat eivät jaksaneet imeä ja vain makasivat, pienellä millinruiskulla tippa kerrallaan ruokittiin....pidettiin villasukan sisällä ja lämpöpullojen välissä......alkoi jo näyttää että pennut jaksaa taistella ja Nitakin hoksasi että "hei näähän on mun", Mikan avustuksella.
Illalla kymmenen aikaan toinen pojista luovutti, ja seuraavana aamuna myös toinen....annettiin nukkua pois....kun huomasin että pentu alkaa hiipumaan, lapset sai hyvästellä jokainen vuorollaan pennun......
Päivällä oli sitten hautajaisten vuoro.......
Pikku Likka oli sitkeä, imi itsensä elämään =)

Paino alkoi nousta parin ekan päivän jälkeen todella hyvin.
Painot tässä:
Synt.232g  1vrk 255g  2vrk 293g  3vrk 325g  4vrk  382g  5vrk 436g 6vrk 532g
1vko 612g  10pvä 830g  2vkoa 1154g

Likka kasvaa ja kaunistuu, silmät aukesi 2viikkoisena ja nyt siis ikää 2vkoa3.pvää.

Lopuksi kuvasatoa tältä ajalta.


Tyttö
Poika1. kuoli alle 1vrk

Poika2. kuoli n.12h


Hautajaiset
Mamman kainalossa
Mieletön imu 2vrk
4vrk
Isi syöttää :)
Tää ei nyt halunnu että kirjoittelen kuvien alle joten osan kuvien alla ei lue siitä syystä mitään.
Viimeisimmät kuvat otettu tänään ja tytöllä ikää 2,5vkoa =)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti